Search
Now showing items 1-10 of 94
Relationship between neuromarketing and brand positioning of a company in the retail sector [Relación entre el neuromarketing y el posicionamiento de marca de una empresa del sector Retail]
(Universidad de Cienfuegos, 2022-01-18)
Acceso abierto
La presente investigación nace a raíz de entender cuáles son las verdaderas razones que impulsan al posicionamiento de marca de dicha tienda, teniendo como objetivo general, determinar la relación entre el neuromarketing ...
App OnViolet on UV radiation skin care habits
(Springer, 2022-01-01)
Acceso cerrado
With the development of the OnViolet application, it was sought to determine its impact on people's habits when faced with exposure to the sun's rays. For the development of the system, OpenUp was used as a framework. ISO ...
Healthy physical distancing rather than social distancing [Distanciamiento físico saludable y no distanciamiento social]
(Editorial Ciencias Médicas, 2021-10-01)
Acceso abierto
Estamos totalmente de acuerdo con la recomendación de usar el término “distanciamiento físico” para evitar confusiones. Pero, por otro lado, aclaramos que “distanciamiento social” no implica dejar de lado la interacción ...
Equivalence of measurement: on life before multigroup confirmatory factor analysis [Equivalencia en la medida: la vida antes del análisis factorial confirmatorio multigrupo]
(Elsevier, 2021-02-25)
Acceso abierto
Resulta importante cumplir con cada una de las equivalencias en el desarrollo de investigaciones psicométricas antes de llegar al AFCMG, en especial cuando se tratan de estudios transculturales. Del mismo modo, cabe resaltar ...
Importance of semantic studies in cross-cultural adaptation and validation of measurement instruments in Health Sciences [Importancia de los estudios semánticos en la adaptación transcultural y validación de instrumentos de medida en Ciencias de la Salud]
(Elsevier, 2020-10-06)
Acceso cerrado
El texto completo de este trabajo no está disponible en el Repositorio Académico UPN por restricciones de la casa editorial donde ha sido publicado.
Multivariate analysis for the classification of chocolate according to its percentage of Cocoa by using Terahertz Time-Domain Spectroscopy (THz-TDS)
(MDPI, 2020-11-12)
Acceso abierto
Terahertz time-domain spectroscopy is a useful technique for determining some physical characteristics of materials, and is based on selective frequency absorption of a broad-spectrum electromagnetic pulse. In order to ...
Online-learning research courses during the COVID-19 AdaptationsStage [Cursos de investigación en aprendizaje en línea durante la etapa de adaptación COVID-19]
(LACCEI, 2021-09-08)
Acceso abierto
Con el impacto del COVID-19 en todo el mundo, en el sector universitario hubo un cierre inmediato de las clases presenciales y un cambio repentino al aprendizaje en línea además de la generación de nuevos enfoques para el ...
Dielectric spectral profiles for andean tubers classification: a machine learning techniques application
(IEEE, 2021-09-21)
Acceso cerrado
Currently, the agri-food industry prioritizes the development of non-destructive methods, such as dielectric spectroscopy, for quality control. The obtained dielectric spectral properties can be coupled to multivariate ...
Terahertz time-domain spectroscopy for the classification of mature cheese [Espectroscopía de terahercios en el dominio del tiempo para la clasificación de queso madurado]
(LACCEI, 2021-09-08)
Acceso abierto
Terahertz time-domain spectroscopy is a useful technique to determine some physical characteristics of materials, which is based on the selective frequency absorption of a broadspectrum electromagnetic pulse. In order to ...
Determination of the geographical origin of two coffee varieties by NIR spectroscopy [Determinación del origen geográfico de dos variedades de café mediante espectroscopia NIR]
(LACCEI, 2021-09-08)
Acceso abierto
The objective was to implement a non-invasive classification system for green coffee beans by using near-infrared spectroscopy (NIR) and multivariate data analysis. For this, 4 types of coffee were analyzed, according to ...