Search
Now showing items 1-10 of 106
Processes management for competitiveness of a SME company in the hotel sector to face of Covid-19 [Gestión por procesos para la competitividad de una Mype del sector hotelero frente al Covid-19]
(LACCEI, 2022-02-11)
Acceso abierto
The objective of the research was to design a process management model for competitiveness in an MSE in the Hotel Sector against COVID-19. The methodology used is prospective-descriptive, a questionnaire reliable (Cronbach's ...
Gestión por procesos en la logística en una empresa PYME del sector construcción
(LACCEI, 2022-02-11)
Acceso abierto
The objective of this research is to determine to what extent Process Management influences the Logistics of the construction company Dayro Contractistas S.R.L, 2019. It is applied with a pre-experimental design and used ...
Proposal for improvement through the application of the Total Productive Maintenance methodology to the maintenance services of the SAG Mills [Propuesta de mejora mediante la aplicación de la metodología de Mantenimiento Productivo Total a los servicios de mantenimiento de los Molinos SAG]
(LACCEI, 2022-02-11)
Acceso abierto
La presente propuesta de mejora tiene como objetivo determinar el efecto que la aplicación de la metodología de mantenimiento productivo total tiene en el servicio de mantenimiento de molinos SAG. Para ello, se siguió un ...
Análisis comparativo de la normativa sobre microplásticos en Perú y Europa, en el periodo 2005 – 2020
(LACCEI, 2022-02-11)
Acceso abierto
La presencia de microplásticos en cuerpos de agua ha ocasionado que algunos países adopten medidas que regulen su uso y producción. Por ello, esta investigación tuvo como objetivo comparar las normativas existentes sobre ...
Índice de aceites residuales de cocina para la producción de biodiésel en las provincias de Lima y Trujillo. 2020
(LACCEI, 2022-02-11)
Acceso abierto
La continua contaminación ha generado la búsqueda de energías renovables, teniendo a los biocombustibles como respuestas, especialmente al biodiésel a partir de aceite residual, que utiliza un desecho que no compite con ...
Plan de gestión de responsabilidad social a través de la producción y venta de mermelada en el sector VII de El Milagro, Trujillo – Perú [Management plan for social responsibility through and sale of marmalade production in the sector VII of the El Milagro, Trujillo – Peru]
(Universidad Nacional de Trujillo, 2016-05-27)
Acceso abierto
RESUMEN
Se realizó un trabajo de investigación con el propósito de mejorar la condición de vida de las madres de familia a través de su participación en la elaboración de mermeladas para la venta directa en el Sector VII ...
Effect of granulometry on the physicochemical and sensory properties of green banana peel flour-based snacks for two treatments
(Springer, 2021-06-15)
Acceso abierto
ABSTRACT
Agroindustry generates a high production of waste, including the banana shell that can be used for flour extraction and the production of snacks. In this context, the objective of the study was to evaluate the ...
Enhancing carrot convective drying by combining ethanol and ultrasound as pre-treatments: Effect on product structure, quality, energy consumption, drying and rehydration kinetics
(Elsevier, 2020-05-08)
Acceso abierto
ABSTRACT
Ultrasound was combined with ethanol to improve different aspects of carrot convective drying, evaluating both
processing and product quality. The ultrasound in water treatment resulted in cellular swelling and ...
Modelling of the mineralization of the poultry manure under the effect of Alphitobius diaperinus “manure beetle” [Modelado de la mineralización de la gallinaza de jaula bajo el efecto de Alphitobius diaperinus “escarabajo del estiércol”]
(Universidad Nacional de Trujillo, 2018-09-22)
Acceso abierto
RESUMEN
Se realizó un trabajo de investigación con el objetivo de modelar la mineralización de la gallinaza de jaula bajo el efecto de Alphitobius diaperinus “escarabajo del estiércol”. Para diferenciar las características ...
Coverage of chitosan and essential cinnamon oil for strawberry conservation (Fragaria ananassa) var. Aroma, minimally processed
(LACCEI, 2020-09-15)
Acceso abierto
ABSTRACT
Abstract– The use of edible coverage represents one of the important methods used to preserve the quality of minimally processed products. The aim of this research was to determine the effect of chitosan and ...