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Mostrando ítems 1-10 de 39
Plan de gestión de responsabilidad social a través de la producción y venta de mermelada en el sector VII de El Milagro, Trujillo – Perú [Management plan for social responsibility through and sale of marmalade production in the sector VII of the El Milagro, Trujillo – Peru]
(Universidad Nacional de Trujillo, 2016-05-27)
Acceso abierto
RESUMEN
Se realizó un trabajo de investigación con el propósito de mejorar la condición de vida de las madres de familia a través de su participación en la elaboración de mermeladas para la venta directa en el Sector VII ...
Effect of granulometry on the physicochemical and sensory properties of green banana peel flour-based snacks for two treatments
(Springer, 2021-06-15)
Acceso abierto
ABSTRACT
Agroindustry generates a high production of waste, including the banana shell that can be used for flour extraction and the production of snacks. In this context, the objective of the study was to evaluate the ...
Enhancing carrot convective drying by combining ethanol and ultrasound as pre-treatments: Effect on product structure, quality, energy consumption, drying and rehydration kinetics
(Elsevier, 2020-05-08)
Acceso abierto
ABSTRACT
Ultrasound was combined with ethanol to improve different aspects of carrot convective drying, evaluating both
processing and product quality. The ultrasound in water treatment resulted in cellular swelling and ...
Modelling of the mineralization of the poultry manure under the effect of Alphitobius diaperinus “manure beetle” [Modelado de la mineralización de la gallinaza de jaula bajo el efecto de Alphitobius diaperinus “escarabajo del estiércol”]
(Universidad Nacional de Trujillo, 2018-09-22)
Acceso abierto
RESUMEN
Se realizó un trabajo de investigación con el objetivo de modelar la mineralización de la gallinaza de jaula bajo el efecto de Alphitobius diaperinus “escarabajo del estiércol”. Para diferenciar las características ...
Coverage of chitosan and essential cinnamon oil for strawberry conservation (Fragaria ananassa) var. Aroma, minimally processed
(LACCEI, 2020-09-15)
Acceso abierto
ABSTRACT
Abstract– The use of edible coverage represents one of the important methods used to preserve the quality of minimally processed products. The aim of this research was to determine the effect of chitosan and ...
Mejora de los parámetros colorimétricos en vino de arándano (Vaccinium corymbosum) mediante chaptalización [Improved of the colorimetric parameters in cranberry (Vaccinium corymbosum) wine by chaptalization]
(Universidad Nacional de Trujillo, 2016-05-04)
Acceso abierto
RESUMEN
El consumo de alimentos ricos en antocianos como el arándano (Vaccinium corymbosum), puede ayudar a prevenir diversas enfermedades debido a su capacidad antioxidante y antiinflamatoria. Al tratarse de un fruto ...
Cut orientation effect on mass transfer: drying and rehydration of yellow sweet potato cylinders
(Taylor & Francis Group, 2022-04-07)
Acceso cerrado
This work aimed to evaluate how cut orientation affects mass transfer during the drying and rehydration process. Sweet potato cylinders of 1.90 cm of diameter and 0.50 cm of height were prepared. Three cut orientations ...
Drying kinetics of blueberry pulp and mass transfer parameters: effect of hot air and refractance window drying at different temperatures
(Elsevier, 2021-12-30)
Acceso cerrado
Blueberry pulp was dried using hot air (HA) and refractance window (RW) methods at 55–95 °C, the drying kinetics were described by the Page (k and n) and Fick (Deff1) Models. In addition, mass transfer parameters (drying ...
Polyester composite reinforced with fiber of Mauritia flexuosa treated with alkali: Impact energy, chemical composition and surface topography [Compuestos de poliéster reforzados con fibra de Mauritia flexuosa tratada con álcali: Energía de impacto, composición química y topografía superficial.]
(LACCEI, 2020-09-15)
Acceso abierto
ABSTRACT
This work evaluated the influence of the concentration of NaOH (100, 200 and 300 g/L NaOH) in the mercerization process at 25 °C for 1 h, and of the percentage (15, 20 and 25% m/m) of Mauritia flexuosa fibers on ...
Sorption isotherm and shelf life of malted quinoa flour [Estudio de la isoterma de adsorción y determinación de la vida útil de harina de quinua malteada]
(LACCEI, 2020-09-15)
Acceso abierto
RESUMEN
El presente trabajo estudió las isotermas de adsorción a 25 °C de harina de tres variedades de quinua (Chenopodium quinoa Willd.): INIA Salcedo (IS), Pasankalla Roja (PR) y Negra Collana (NC) sin maltear y malteada, ...