Effect of metabolic inhibitors on the alcoholic fermentation: tolerant yeasts

View/ Open
Descargar
(application/pdf: 482.6Kb)
(application/pdf: 482.6Kb)
Date
2018-07-20Author
Vejarano, Ricardo
Gil-Calderón, Angie
Morata, Antonio
Metadata
Show full item recordAbstract
RESUMEN
El objetivo de este trabajo fue evaluar el efecto de diferentes inhibidores metabólicos sobre la fermentación alcohólica por dos cepas de Saccharomyces cerevisiae: 7VA y AWRI796. Estos inhibidores se producen durante la hidrólisis de materiales lignocelulósicos para la producción de bioetanol. La levadura 7VA mostró una alta tolerancia a estos inhibidores, sin afectar su producción de etanol. Además, se observaron efectos sobre la producción de glicerina y acetaldehído con o-vainillina y ácido trans-cinámico.
Mostrar más
ABSTRACT
The aim of this work was to evaluate the effect of different metabolic inhibitors on alcoholic fermentation by two strains of Saccharomyces cerevisiae: 7VA and AWRI796. These inhibitors are produced during the hydrolysis of lignocellulose materials for bioethanol production. The yeast 7VA showed high tolerance to these inhibitors, without affecting its ethanol production. In addition, effects on the production of glycerin and acetaldehyde were observed with o-vanillin and trans-cinnamic acid.
Mostrar más
Bibliographic citation
Vejarano, R., Gil, C. & Morata, A. (2020). Effect of metabolic inhibitors on the alcoholic fermentation: tolerant yeasts. Proceedings of the LACCEI International Multi-conference for Engineering, Education and Technology, (171). https://doi.org/10.18687/LACCEI2018.1.1.171
Subject
Collections
The following license files are associated with this item:
Related items
Showing items related by title, author, creator and subject.
-
Influencia del aditivo inhibidor de corrosión SIKA CNI en la velocidad de corrosión de acero embebido en concreto, expuesto en ambientes marinos de la zona costera de Trujillo, 2018
Castillo Pinillos, Gerson Miguel; Ortiz Esquivel, Rohaldo Abidan (Universidad Privada del Norte, 2018-06-20)Acceso cerradoLa presente tesis de investigación, está dirigida especialmente a estructuras de concreto armado expuestas a ambientes marinos con alta concentración de cloruros, ya que estos pueden generar el deterioro de la estructura, ... -
The oenological interest of fumaric acid: Stop malolactic fermentation and preserve the freshness of wines
Morata, A.; Bañuelos, M.A.; López, C.; Chenli, S.; Vejarano, R.; Loira, I.; Palomero, F.; Suárez- Lepe, J.A. (EDP Sciences, 2019-10-23)Acceso abiertoABSTRACT One of the problems related to the increase in average temperatures in the wine-growing regions is the lower accumulation of organic acids in the berries. Wine freshness depends to a great extent on its acidity. ... -
Bioconversion and effect of metabolic inhibitors on secondary metabolites production during alcoholic fermentation [Bioconversión y efecto de inhibidores metabólicos sobre la producción de metabolitos secundarios durante la fermentación alcohólica]
Vejarano, Ricardo; Gil-Calderón, Angie; Morata, Antonio (LACCEI, 2019-09-17)Acceso abiertoABSTRACT The aim of this study was to evaluate the bioconversion of metabolic inhibitors (furfural, o-vanillin, transcinnamic acid and copper) during alcoholic fermentation by Saccharomyces cerevisiae, and its effect on ...