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dc.contributor.authorVejarano, Ricardo
dc.contributor.authorGil-Calderón, Angie
dc.contributor.authorMorata, Antonio
dc.date.accessioned2021-06-18T21:19:13Z
dc.date.available2021-06-18T21:19:13Z
dc.date.issued2018-07-20
dc.identifier.citationVejarano, R., Gil, C. & Morata, A. (2020). Effect of metabolic inhibitors on the alcoholic fermentation: tolerant yeasts. Proceedings of the LACCEI International Multi-conference for Engineering, Education and Technology, (171). https://doi.org/10.18687/LACCEI2018.1.1.171es_PE
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11537/26884
dc.description.abstractRESUMEN El objetivo de este trabajo fue evaluar el efecto de diferentes inhibidores metabólicos sobre la fermentación alcohólica por dos cepas de Saccharomyces cerevisiae: 7VA y AWRI796. Estos inhibidores se producen durante la hidrólisis de materiales lignocelulósicos para la producción de bioetanol. La levadura 7VA mostró una alta tolerancia a estos inhibidores, sin afectar su producción de etanol. Además, se observaron efectos sobre la producción de glicerina y acetaldehído con o-vainillina y ácido trans-cinámico.es_PE
dc.description.abstractABSTRACT The aim of this work was to evaluate the effect of different metabolic inhibitors on alcoholic fermentation by two strains of Saccharomyces cerevisiae: 7VA and AWRI796. These inhibitors are produced during the hydrolysis of lignocellulose materials for bioethanol production. The yeast 7VA showed high tolerance to these inhibitors, without affecting its ethanol production. In addition, effects on the production of glycerin and acetaldehyde were observed with o-vanillin and trans-cinnamic acid.es_PE
dc.formatapplication/pdfes_PE
dc.language.isospaes_PE
dc.publisherLACCEIes_PE
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccesses_PE
dc.rightsAtribución-NoComercial-CompartirIgual 3.0 Estados Unidos de América*
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/us/*
dc.sourceUniversidad Privada del Nortees_PE
dc.sourceRepositorio Institucional - UPNes_PE
dc.subjectMetabolismoes_PE
dc.subjectFermentaciónes_PE
dc.subjectEtanoles_PE
dc.titleEffect of metabolic inhibitors on the alcoholic fermentation: tolerant yeastses_PE
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/conferenceObjectes_PE
dc.publisher.countryUSes_PE
dc.identifier.journalProceedings of the LACCEI International Multi-conference for Engineering, Education and Technologyes_PE
dc.description.peer-reviewRevisión por pareses_PE
dc.subject.ocdehttps://purl.org/pe-repo/ocde/ford#2.11.00es_PE
dc.description.sedeTrujillo San Isidroes_PE
dc.identifier.doihttps://doi.org/10.18687/LACCEI2018.1.1.171


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