Now showing items 1-6 of 6

    • Adsorbent material based on passion-fruit wastes to remove lead (Pb), chromium (Cr) and copper (Cu) from metal-contaminated waters 

      Campos Flores, Gaby Yud Nery; Gurreonero Fernández, Julio César; Castillo Herrera, Alberto Artidoro; Obeso Obando, Aída del Rosario; Díaz Silva, Valeria Tamara; Vejarano Mantilla, Ricardo David (Universidad Privada del NorteUS, 2018-04)
      The aim of the present work was to evaluate the feasibility of passion-fruit shell (PFS) biomass as adsorbent material to remove heavy metals from contaminated waters. Model mediums were used, which were composed of distilled ...
      Acceso abierto
    • Algunas consideraciones para el desarrollo de una revisión sistemática 

      Barboza Palomino, Miguel (Universidad Privada del NortePE, 2017)
      El problema de investigación. Diferencias entre un problema de investigación, problema práctico y tema de investigación Delimitación del problema de investigación Formulación de la pregunta de investigación de una ...
      Acceso abierto
    • Evaluation of biological contaminants in foods by hyperspectral imaging (HSI): A review 

      Vejarano Mantilla, Ricardo David; Siche Jara, Raúl Benito; Tesfaye Yimer, Wendu (International Journal of Food Properties, 2017-06-08)
      Responding to the ever growing concern about safe foods and security, the food industries are forced to seek an emerging technology capable of detecting and quantifying contaminations, especially those of biological origin. ...
      Acceso abierto
    • La formación del psicólogo en la Universidad Nacional Mayor de San Marcos: contraste de dos planes de estudios 

      Barboza Palomino, Miguel (Universidad Privada del NortePE, 2016-12-28)
      Resumen En el trabajo se describe y contrasta dos planes de formación del psicólogo en la Universidad Nacional Mayor de San Marcos (UNMSM): El primer plan de formación profesional del año 1955 y el plan de formación ...
      Acceso abierto
    • Improved of the colorimetric parameters in cranberry (Vaccinium corymbosum) wine by chaptalization 

      Gil Calderón, Angie Pamela; González Velásquez, Andrea Liliana; Díaz Silva, Valeria Tamara; Pereda Calderón, Wendy Geraldine; Vejarano Mantilla, Ricardo David (Agroindustrial Science Journal, 2016-06-25)
      Consuming foods rich in anthocyanins like blueberry (Vaccinium corymbosum), can help prevent various diseases due to its antioxidant and anti-inflammatory capacity. Being a perishable fruit and no significant exportable ...
      Acceso abierto
    • Investigación e innovación educativa 

      Morales, Pedro (Red Iberoamericana de Investigación Sobre Cambio y Eficacia Escolar EspañaPE, 2010)
      RESUMEN Las relaciones entre investigación y práctica docente han sido siempre complejas y poco amigables, al menos en nuestro medio. Muchos docentes no parecen muy inclinados a incorporar los avances de la investigación ...
      Acceso abierto