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Cut orientation effect on mass transfer: drying and rehydration of yellow sweet potato cylinders
(Taylor & Francis Group, 2022-04-07)
Acceso cerrado
This work aimed to evaluate how cut orientation affects mass transfer during the drying and rehydration process. Sweet potato cylinders of 1.90 cm of diameter and 0.50 cm of height were prepared. Three cut orientations ...
Dielectric spectral profiles for andean tubers classification: a machine learning techniques application
(IEEE, 2021-09-21)
Acceso cerrado
Currently, the agri-food industry prioritizes the development of non-destructive methods, such as dielectric spectroscopy, for quality control. The obtained dielectric spectral properties can be coupled to multivariate ...
Horno asador de pollos a la brasa con contenedor para asar tubérculos
(Universidad Privada del Norte, 2021-06-22)
Acceso abierto
La presente invención se refiere a un horno asador de pollos a la brasa que cuenta externamente con una carcasa y en su interior con un soporte de barras que se conecta a unas cadenas que transmiten el movimiento giratorio ...
Influencia de la incorporación de aloe vera en yacón (Smallanthus sonchifolius Poepp. & Endl) mediante impregnación a vacío en la aceptación sensorial del producto [Influence of aloe vera incorporation on yacon (Smallanthus sonchifolius Poepp. &Endl) through vacuum impregnation on the sensory acceptance of the product]
(Universidad Nacional de Trujillo, 2016-05-25)
Acceso abierto
RESUMEN
La aceptabilidad por el consumidor y la determinación de diferencias entre productos se realiza a través del análisis sensorial, una disciplina científica a través de la cual el evaluador sensorial evoca, analiza, ...
Biodegradable foam tray based on starches isolated from different Peruvian species
(Elsevier, 2019-03-15)
Acceso abierto
ABSTRACT
Starch was isolated from three Andean-native crops — arracacha (Arracacia xanthorrhiza), oca (Oxalis tuberosa), and sweet potato (Ipomoea batatas) — for use as a raw material for the production of foam trays. The ...
Physicochemical, functional and structural properties of starches obtained from five varieties of native potatoes (Solanum tuberosum L.) [Propiedades fisicoquímicas, funcionales y estructurales de almidones obtenidos de cinco variedades de papas nativas (Solanum tuberosum L.)]
(LACCEI, 2020-09-15)
Acceso abierto
RESUMEN
El presente trabajo tuvo como objetivo caracterizar física, funcional y estructuralmentemente los almidones extraídos de cinco variedades de papas nativas (Solanum tuberosum) var. Andígena: Águila (AG), Bretaña ...
Properties of baked foams from oca (Oxalis tuberosa) starch reinforced with sugarcane bagasse and asparagus peel fiber
(Elsevier Ltd., 2017-09-10)
Acceso abierto
ABSTRACT
The aim of this work was evaluate the effect of the addition of sugarcane bagasse and asparagus peel fiber on the physical and mechanical properties of baked foams based on oca starch. Low concentrations of fiber ...
Determination of permittivity values using microwave dielectric spectroscopy for assessing Apple and purple sweet potato quality parameters
(IEEE, 2018-09-14)
Acceso abierto
ABSTRACT
A technique of microwave dielectric spectroscopy that allows us to determine the permittivity values of food is the open-ended coaxial probe. For this purpose, the measurement instruments that were used to determine ...
Dispositivo de lavado de tubérculos doméstico sin desperdicio de agua
(Universidad Privada del Norte, 2023-10-12)
Acceso abierto
Un dispositivo de lavado de tuberculos domestico sin desperdicio de agua caracterizado por tener tres compartimientos con sistemas de filtros y tapones, por medio de los cuales el agua se filtra doblemente, debido a la ...