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Computer Vision System for the Optimization of the Color Generated by the Coffee Roasting Process According to Time, Temperature and Mesh Size

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Date
2014-12
Author
Oblitas Cruz, J.
Castro Silupu, W.
Metadata
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Abstract
Abstract This article describes the implementation of a computer vision system to determine the effect of time and temperature on the color generated by the roasting of coffee, for which a software tool in the mathematical software Matlab, previously parameterized using color data for the roasting process was developed and implemented. The color was measured in CIEL*a*b* space and the data were analyzed using the statistical response surface design. The result of this work is a system that allows for realtime sensory information about color and therefore has an advantage over existing traditional systems. The study shows that computer vision system could distinguish different shades during roasting of coffee depending on process parameters and good capacity for generalization.
 
Resumen En este artículo se presenta la implementación de un sistema de visión computacional para determinar el efecto del tiempo y la temperatura en el color generado por el tostado del café, para el cual se desarrolló e implementó una herramienta informática en el software matemático Matlab, previamente parametrizado usando datos del color durante el proceso de tostado, obete. El color se midió en el espacio CIEL*a*b* y los datos se analizaron usando el diseño estadístico de superficie de respuesta. El resultado del trabajo es un sistema que permite obtener información sensorial en tiempo real sobre el color y, por lo tanto, tener una ventaja sobre los sistemas tradicionales existentes. El estudio muestra que el sistema de visión computacional pudo diferenciar tonalidades diferentes durante el tostado de café en función de los parámetros del proceso y buena capacidad para la generalización.
 
URI
http://hdl.handle.net/11537/7556
Collections
  • Artículos empíricos [14]

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