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Mostrando ítems 1-10 de 14
Drying kinetics of blueberry pulp and mass transfer parameters: effect of hot air and refractance window drying at different temperatures
(Elsevier, 2021-12-30)
Acceso cerrado
Blueberry pulp was dried using hot air (HA) and refractance window (RW) methods at 55–95 °C, the drying kinetics were described by the Page (k and n) and Fick (Deff1) Models. In addition, mass transfer parameters (drying ...
Thermal stability of anthocyanins in grape skin extracts from red winemaking residues
(Springer, 2021-06-15)
Acceso abierto
ABSTRACT
The stability of anthocyanins in extracts from red grape skins after applying dehydration temperatures of 40 °C and 150 °C was evaluated. Two fractions of red grape skins: unfermented fresh grape skins (F) and ...
Chemical composition and antibacterial and antioxidant activity of a citrus essential oil and its fractions
(Marcello Iriti and Md. Moshfekus Saleh-E-In, 2021-05-13)
Acceso abierto
ABSTRACT
Essential oils (EOs) from Citrus are the main by-product of Citrus-processing industries. In addition to food/beverage and cosmetic applications, citrus EOs could also potentially be used as an alternative to ...
Ultrasound-assisted hydration with sodium bicarbonate solution enhances hydration-cooking of pigeon pea
(Elsevier, 2021-02-27)
Acceso abierto
ABSTRACT
This work studied the effect of ultrasound power and sodium bicarbonate (NaHCO3) concentration during soaking process on the hydration and cooking kinetics of pigeon pea (Cajanus cajan). The pigeon pea grains ...
Effect of granulometry on the physicochemical and sensory properties of green banana peel flour-based snacks for two treatments
(Springer, 2021-06-15)
Acceso abierto
ABSTRACT
Agroindustry generates a high production of waste, including the banana shell that can be used for flour extraction and the production of snacks. In this context, the objective of the study was to evaluate the ...
Improving rice parboiling yield by evaluating hydration temperature and time [Mejora del rendimiento de parbolizado de arroz evaluando la temperatura y tiempo de hidratación]
(Latin American and Caribbean Consortium of Engineering Institutions, 2021-09-08)
Acceso abierto
En el presente trabajo de investigación se evaluó el
efecto de la temperatura y tiempo de remojo del arroz en cáscara,
para obtener mayor rendimiento en grano pulido entero en el
proceso de parbolizado por tratamiento ...
Sansevieria trifasciata: Effect of NaOH on the chemical, physical and mechanical modification of fibers [Sansevieria Trifasciata: Efecto del NaOH sobre la modificación química, física y mecánica de fibras]
(Latin American and Caribbean Consortium of Engineering Institutions, 2021-09-08)
Acceso abierto
El presente trabajo evaluó el efecto del incremento
del porcentaje de hidróxido de sodio (7.5%; 12.5% y 25%) p/v,
sobre la modificación en la composición química, propiedades
mecánicas en tracción y temperatura de ...
Agroindustrial waste, source of phenolic compounds: A systematic review of the literature [Residuos agroindustriales, fuente de compuestos fenólicos: Una revisión sistemática de la literatura]
(Latin American and Caribbean Consortium of Engineering Institutions, 2021-09-08)
Acceso abierto
La presente investigación expone una alternativa de
aprovechamiento para los residuos orgánicos generados diariamente
por las agroindustrias, una de las principales fuentes de
contaminación para el medio ambiente. El ...
Biodegradable plates based on Pituca starch and Cocoa shell: Physical-mechanical characteristics and degradability [Planchas biodegradables a base de almidón de Pituca y cáscara de Cacao: Características físico-mecánicas y degradabilidad]
(Latin American and Caribbean Consortium of Engineering Institutions, 2021-09-08)
Acceso abierto
En el presente estudio se elaboró planchas
biodegradables a base de almidón de pituca con sustitución parcial
por harina de cáscara de cacao. Las planchas se procesaron
empleando diferentes formulaciones de cáscara de ...
Accelerating blueberry dehydration by Marangoni effect [Acelerando la deshidratación de Arándanos (Vaccinium Corymbosum) empleando el efecto de Marangoni]
(Latin American and Caribbean Consortium of Engineering Institutions, 2021-09-08)
Acceso abierto
La presente investigación tuvo como objetivo
evaluar el efecto de la concentración de etanol y tiempo de
pretratamientos sobre la velocidad de secado en arándanos
(Vaccinium Corymbosum). Para el desarrollo de esta ...