Buscar
Mostrando ítems 1-10 de 10
Use of unauthorized pesticides in primary agricultural foods, Peru (2011-2018) [Uso de plaguicidas no autorizados en alimentos agrícolas primarios, Perú (2011-2018)]
(Universidad Nacional de Tumbes, 2022-03-15)
Acceso abierto
El monitoreo de contaminantes que afecten la inocuidad de alimentos agropecuarios primarios se inició el año 2011 en el Perú. Se efectuó una revisión documental de los informes de monitoreo publicados en el sitio web del ...
Nutritional quality through three models of nutrient profiles in ultra-processed foods sold in supermarkets [Calidad nutricional a través de tres modelos de perfil de nutrientes en alimentos ultraprocesados comercializados en supermercados]
(Elsevier B.V., 2023-03-27)
Acceso abierto
Introducción: Países de América Latina han implemen-tado diferentes modelos de advertencias publicitarias en ali-mentos ultraprocesados, para identificar los nutrientes críti-cos, como parte de sus políticas para disminuir ...
Personal history and body mass index as a mediator effect on blood pressure in health personnel at a hospital in Guayaquil - Ecuador [Antecedentes personales e índice de masa corporal como efecto mediador en la presión arterial en el personal de salud en un Hospital de Guayaquil – Ecuador]
(Fundacion Alimentacion Saludable, 2023-05-01)
Acceso abierto
Introducción: La hipertensión arterial es el principalriesgo de sufrir enfermedad cardiovascular, muchos factoresimplicados entre ellos la edad, inactividad física, sexo, taba-quismo, alcohol, stress y obesidad.Objetivos: ...
Eating habits and sleep quality in university students in times of COVID-19, Lima-Peru
(Fundacion Alimentacion Saludable, 2021-11-28)
Acceso abierto
Introducción: Los hábitos alimentarios y la calidad desueño en los universitarios son muy cambiantes por diversosfactores, entre ellos el confinamiento producto del COVID-19,afectando directamente a la salud.
Objetivo: ...
Effect of Butionin-Sulfaximine and Fluphenazine as Trypanothione Inhibitory Drugs on Promastigotes and Axenic Amastigotes of Leishmania Peruviana and Leishmania Braziliensis
(EManuscript Technologies, 2023-03-01)
Acceso abierto
Background: Leishmaniasis is a disease caused by the Leishmania parasite, which is difficult to diagnose, causes disfigurement and is difficult to treat. Objectives: To determine the effect of Butionin-Sulfaximine (BSO) ...
Metabolically Obese Normal-Weight Phenotype as a Risk Factor for High Blood Pressure: A Five-Year Cohort
(Elmer Press, 2023-02-25)
Acceso abierto
Background: The metabolically obese normal-weight (MONW)
phenotype has been considered a risk factor for different chronic diseases, but its role in high blood pressure (HBP) is still unclear. The
aim of the study is to ...
Anthropometric indicators for obesity and its relationship with depressive symptoms: analysis of a Peruvian national survey
(RESEARCH ARTICLE, 2023-02-06)
Acceso abierto
Background: The association between obesity and depression has
been frequently reported. However, it still remains unclear which
anthropometric indicators for obesity could be the best measure to
explain its linkage ...
Factors associated with adherence to the Mediterranean diet among medical students at a private university in Lima, Peru
(Modestum LTD, 2023-03-15)
Acceso abierto
Introduction: The Mediterranean diet (MedD)is a characteristic eating pattern of the countries of the
Mediterranean region. Nonetheless, is unknown its adherence in medical students. We aimed to determine the
prevalence ...
Start time of complementary feeding and hemoglobin level in children under seven months [Tiempo de inicio de la alimentación complementaria y nivel de hemoglobina en niños menores de siete meses]
(Sociedad española de dietética, 2023-03-27)
Acceso abierto
Introducción: La anemia infantil es un problema de SaludPública en el Perú, con efecto negativo en el desarrollo cog-nitivo y psicomotor del niño, una inadecuada introducción dealimentos conlleva a una deficiencia de ...
The Fruit Intake–Adiposity Paradox: Findings from a Peruvian Cross-Sectional Study
(MDPI, 2023-02-27)
Acceso abierto
Due to the increase in obesity worldwide, international organizations have promoted the
adoption of a healthy lifestyle, as part of which fruit consumption stands out. However, there are
controversies regarding the role ...