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Mostrando ítems 1-10 de 10
Control of corporate social responsibility projects: Study in mining companies [Control de proyectos de responsabilidad social empresarial: Estudio en empresas mineras]
(Universidad de Zulia, 2019-07-01)
Acceso abierto
ABSTRACT
The objective of this research is to analyze the control of corporate social responsibility projects in the mining sector in order to propose relevant indicators of social responsibility adjusted to the needs of ...
Circular economy in electrical and electronic devices waste [Economía circular en residuos de aparatos eléctricos y electrónicos]
(Universidad de Zulia, 2019-10-01)
Acceso abierto
ABSTRACT
Currently, the use of natural resources, the challenge of laws and environmental sustainability, as well as waste management, receive considerable attention. The research aims to analyze the circular economy as ...
Reutilización del lactosuero ácido y dulce de las queserías de Cajamarca en la elaboración de una bebida con sabor a poroporo (Passiflora Mollisima) y sauco (Sambucus Peruviana) [Reuse of acid and sweet cheese whey produced in cajamarca for making a drink flavored with poro-poro (Passiflora Mollisima) and sauco (Sambucus Peruviana)]
(Universidad Nacional de Trujillo, 2016-06-30)
Acceso abierto
RESUMEN
Cajamarca es considerada una de las cuencas lecheras más importantes del Perú y el departamento donde existe una gran producción de derivados lácteos, siendo el queso el producto más elaborado, del cual se obtiene ...
Hydraulic evaluation of energy dissipation in four types of buffer basins, under variable flow conditions [Evaluación hidráulica de la disipación de energía en cuatro tipos de cuencos amortiguadores, bajo condiciones de flujo variable]
(Universidad de Carabobo, 2019-05-09)
Acceso abierto
ABSTRACT
The present investigation is focused on experimentally determining the dissipation of hydraulic energy for different types of buffer basins. For this purpose, a series of tests were developed in the laboratory ...
Influencia de la incorporación de aloe vera en yacón (Smallanthus sonchifolius Poepp. & Endl) mediante impregnación a vacío en la aceptación sensorial del producto [Influence of aloe vera incorporation on yacon (Smallanthus sonchifolius Poepp. &Endl) through vacuum impregnation on the sensory acceptance of the product]
(Universidad Nacional de Trujillo, 2016-05-25)
Acceso abierto
RESUMEN
La aceptabilidad por el consumidor y la determinación de diferencias entre productos se realiza a través del análisis sensorial, una disciplina científica a través de la cual el evaluador sensorial evoca, analiza, ...
Selection and Fusion of Color Channels for Ripeness Classification of Cape Gooseberry Fruits
(Springer, 2019-10-17)
Acceso abierto
ABSTRACT
The use of machine learning techniques to automate the sorting of Cape gooseberry fruits according to their visual ripeness has been reported to provide accurate classification results. Classifiers like artificial ...
Determination of dielectric properties of the red delicious apple and its correlation with quality parameters
(IEEE, 2017-11-19)
Acceso abierto
ABSTRACT
A hundred and forty red delicious apples were measured with an in-house open-ended coaxial probe and a Vector Network Analyzer (VNA) at frequencies from 10 MHz to 3 GHz in order to determine their dielectric ...
An Android App for detecting damage on tobacco (Nicotiana tabacum L.) leaves caused by blue mold (Penospora tabacina Adam) [Aplicación móvil para la detección de daños en hojas de tabaco (Nicotiana tabacum L.) por moho azul (Penospora tabacina Adam)]
(IEEE, 2019-01-24)
Acceso abierto
ABSTRACT
In this paper, we present an Android App designed to detect damage in tobacco leaves caused by the fungus of blue mold. This mobile application uses a classifier model which was built using a pattern recognition ...
Influencia de la temperatura y concentración sobre el comportamiento reológico de la pulpa concentrada de aguaymanto (Physalis peruviana L.) [Influence of temperature and concentration on the rheological behavior of concentrated aguaymanto pulp (Physalis peruviana L.)]
(Universidad Nacional de Trujillo, 2016-05-21)
Acceso abierto
RESUMEN
El comportamiento reológico es un factor importante en el control de calidad en determinadas fases de elaboración, empaque y almacenamiento de los productos, así como para proporcionar parámetros fundamentales en ...
Determination of permittivity values using microwave dielectric spectroscopy for assessing Apple and purple sweet potato quality parameters
(IEEE, 2018-09-14)
Acceso abierto
ABSTRACT
A technique of microwave dielectric spectroscopy that allows us to determine the permittivity values of food is the open-ended coaxial probe. For this purpose, the measurement instruments that were used to determine ...